Koirien tavallisimpiin hammashoitoihin kuuluvat hammaskiven puhdistus ja plakin poisto, hammastarkastukset, hampaiden ja koko suun röntgenkuvaukset. Mikäli eläimellä todetaan parodontiitti, eli hampaiden vierukudostulehdus, saatetaan tulehtuneita hampaita joutua poistmaan. Joskus parodontiitin hoito edellyttää usean hampaan poistoa.

Mikäli pennun maitohampaat eivät irtoa itsestään voidaan ne joutua poistamaan eläinlääkärissä. Maito alakulmahampaiden poisto hyvin nuorena voi olla osa koiran tai kissan purentavian hoitoa. Näin pysyville alakulmahampaille saadaan lisää tilaa puhjeta ja kasvaa oikeaan asentoon.

Purentavikojen hoidoissa tärkeää on suunnittelu, kotihoito (hampaiden painelu, pallot yms.)ja maitohampaiden poisto ajoissa. Mikäli purentavika säilyy pysyvissäkin hampaissa, on vaihtoehtoja hampaiden lyhennys ja paikkaus ( pulpa-amputaatio), ienplastia ja hammasjatkeet, hampaan poisto ja joskus tarvittaessa oikomishoidot.

Tapaturmaiset hammasmurtumat ovat koirilla verrattain tavallisia. Katkenneita hampaita ei läheskään aina tarvitse poistaa, vaan ne voidaan juurihoitaa tai paikata. Katkenneet ja kuluneet hampaat tutkitaan ja hoito suunnitellaatapauskohtaisesti yhdessä omistajan kanssa. Koirilla joskus tavattavia pinnallisia kiillevaurioita voidaan paikata.

Karies eli reikiintyminen on koirilla harvinaisempaa, mutta reikiä havaitaan toisinaan, jos koiran ruokavalio sisältää runsaasti sokeria. Reikiintyneet hampaat tulee paikata tai hammas juurihoitaa.

A U K I O L O A J A T

MA-PE 7.30-20.00
vastaanotto
ajanvarauksella

MA-PE 7.30-14.00
poliklinikka ilman
ajanvarausta

LA, SU ja juhlapyhinä

10.00-16.00
päivystys ilman
ajanvarausta