Suun ja hampaiden sairauksista tavallisimpia ovat plakin kertyminen, ientulehdus, sekä hammaskiven kertyminen. Yli 3-vuotiailla lemmikeillä 70%:lla kissoista ja 85%:lla koirista on plakin ja hammaskiven aiheuttamia suun- ja hampaiden sairauksia.

Punoittavat ikenet, pahanhajuinen hengitys ja hampaan pinnalla näkyvä hammaskivi ovat merkkejä siitä että lemmikin suu kannattaa tarkastuttaa vastaanotolla.

Hammaskiven ja plakin poistamista varten eläin nukutetaan. Koska plakkia ja hammaskiveä on usein hampaiden kaikilla pinnoilla, hampaiden väleissä ja taimmissa poskihampaissa edellyttää suun kunnollinen puhdistaminen aina yleisanestesiaa.

Hammaskiveä poistetaan ultraäänilaitteella ja käsi instrumenteilla. Hammaskiven poiston jälkeen hampaiden kiillotetaan ja ikenet hampaat pyyhitään tarkoitukseen sopivalla suun desinfiointiaineella.

Myös iäkkäiden, muita perussairauksia sairastavien lemmikkien suuhygienista tulee pitää huolta. Tallaisia ovat esimerkiksi sydänvikaiset lemmikit. Sydänvikaisen lemmikin olisi hyvä käydä vastaanotolla terveystarkastuksessa ennen suun puhdistus ajan varaamista. 

A U K I O L O A J A T

MA-PE 7.30-20.00
vastaanotto
ajanvarauksella

MA-PE 7.30-14.00
poliklinikka ilman
ajanvarausta

LA, SU ja juhlapyhinä

10.00-16.00
päivystys ilman
ajanvarausta