Riikka Matikainen, eläinfysioterapeutti, ratsastusterapeutti-SRT

Valmistuin fysioterapeutiksi Mikkelistä 1998 ja ratsastusterapeutiksi Ypäjältä 2003, jonka jälkeen olen työskennellyt yksityissektorilla fysioterapeuttina sekä tehnyt ratsastusterapiaa. Eläinfysioterapeutin erikoistumisopinnot suoritin Porin AMK:ssa saadakseni hyvän teoriapohjan eläinten parissa työskentelyyn käytännön työn tueksi. Eläinfysioterapeuttina työskentelen sekä koirien että hevosten parissa. Mevetissä työt aloitin heinäkuun alusta 2011.

Suurimpana kiinnostuksen kohteena ovat ortopediset ja urheilevat eläimet unohtamatta yhtä tärkeitä muita harrastuskavereita. Työssä tavoitteenani on yhteistyössä hoitavan eläinlääkärin ja eläimen omistajan/ohjaajan kanssa saavuttaa mahdollisimman hyvä toiminnallinen taso huomioiden eläimen mahdollinen kilpailu-/harrastuslaji tai lemmikin rooli.

Omaa koiraa ei enää perheessä olevan allergian vuoksi ole, joten keskityn seuraamaan ystävien koiraharrastusta. Itseltäni löytyy hevonen, jonka kanssa kilpaillaan kaikissa lajeissa harrastuspohjalta. Lisäksi ratsastan muiden omistajien hevosia. Taustalla on pitkä kokemus myös raviurheilun puolelta Italiaa myöten.