Tuire Tamminen, ELL, DECAR, Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri

Valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin yliopistosta 2005 ja kansainvälisen lisääntymistieteen erikoistumistutkinnon (Diplomate of the European College of Animal Reproduction, DECAR) sain valmiiksi vuonna 2012. Kansallinen pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäritutkintoni hyväksyttiin 2013. Parhaillaan tekeillä olevan väitöskirjani aiheena on: Koiran kohdun polttoheikkous ja oksitosiinireseptorit.

Työurani alkuvaiheessa työskentelin lyhytaikaisesti kunnan- ja kaupungineläinlääkärinä sekä elintarvikehygienian parissa. Erikoistumisohjelmaani liittyen työskentelin osa-aikaisesti Mäntsälän eläinlääkäriasemalla lähes kymmenen vuoden ajan. Eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa olen toiminut osa-aikaisesti 
sekä kliinisessä työssä että opetustehtävissä vuodesta 2006, viimeisinä vuosina tehtävien painottuessa lähinnä pieneläinten lisääntymisen luentoihin eläinlääketieteen perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Harvakseltaan käyn luennoimassa myös erilaisille koirayhdistyksille. Mevetissä aloitin työt 2015.

Erityisenä mielenkiinnon kohteenani ovat koiran tiineys ja synnytys sekä pehmytosakirurgia, mutta aina uudelleen innostun kaikista lisääntymistieteeseen liittyvistä asioista kuten tiinehtymisongelmat.

Vapaa-aikani kuluu perheen, koirien ja liikunnan parissa. Bordercolliet ja villakoirat ovat erityisesti sydäntäni lähellä. Harrastan palvelus- ja pelastuskoiralajeja, tokoa, agilityä sekä kuntoilumielessä canicrossia ja koirahiihtoa. Muista liikuntalajeista eniten aikaa kuluu joogan parissa ja ihan vaan metsässä kävellessä.