Tiiu Toijala, eläinlääkäri, CCRT (Certified Canine Rehabilitation Therapist)

Olen opiskellut eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistossa ja aloittanut eläinlääkärin työt vuonna 2002. Lisensiaattityöni tein koiran kuntoutuksesta ortopedisen leikkauksen jälkeen vuonna 2004. Työurani alussa tein keikkaluontoisesti kuntapraktiikkaa. Pieneläinten parissa olen työskennellyt Länsi-Vantaan Eläinklinikalla (2002-2007) sekä Eläinsairaala Sykkeessä Kouvolassa (2007-2014). Työt Mevetissä aloitin vastikään helmikuussa 2015.

Eläinlääkärin työssä nautin harrastus- ja urheilukoirien hoidosta ja kuntoutuksesta. Etenkin koirien rasitusvammojen diagnosointi, hoito ja ennaltaehkäisy ovat lähellä sydäntäni. Viihdyn hyvin myös kirurgian parissa. Olen intohimoinen opiskelija ja olen kouluttautunut monipuolisesti niin ulkomailla kuin kotimaassa järjestetyissä jatkokoulutuksissa. Seuraavien vuosien ajan olen Mevetissä työskentelyn ohessa diplomaattikoulutettavana urheilukoirien hoitoon ja kuntoutukseen liittyen (American College of veterinary Sports medicine and Rehabilitation.

Kasvatan pienimuotoisesti bordercollieita, jonka myötä koirien lisääntymiseen liittyvät hoidot ovat myös lähellä sydäntäni, ja olen käynyt ulkomailla jatkokoulutuksissa niidenkin osalta.

Vapaa-aikana liikun paljon sekä kolmen bordercollieni kanssa että ilman. Agility on koiraharrastuksista minulle tärkein.