Lotta Axelson, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri, silmätarkastuseläinlääkäri

Olen ortopedi ja lisäksi olen suorittanut pohjoismaisen perinnöllisten silmäsairauksien panelisti tutkinnon. Ortopedian osalta olen jatkokouluttautunut mm. Sveitsissä Davosin AO kursseilla, Belgiassa niveltähystyskursseilla ja Italiassa olen syventänyt osaamistani polven etummaisen ristisiteen ongelmista. Ala kehittyy jatkuvasti ja sen myötä jatkokouluttautuminen onkin jatkuvaa ja osa ammatillista arkea.

Silmien osalta olen jatkokouluttautunut mm- European Scool for Advanced Veterinary Studies -kursseilla Englannissa ja Ranskassa, sekä osallistunut vuosittain kotimaisiin, pohjoismaisiin ja kansainvälisiin jatkokoulutustilaisuuksiin. Olen Suomen eläinoftalmologit ry:n  jäsen.

Urheilu- ja hyötykoirien terveys ja suorituskyky ovat aina olleet erityisen mielenkiinnon kohteenani.  Toimin poliisikoiralaitoksen ja kriisinhallintakeskuksen pelastuskoirien vastuueläinlääkärinä ja lisäksi olen erittäin tiiviissä yhteistyössä Tullin koirakoulun ja Opaskoirakoulun kanssa. Lisäksi toimin mm. FMBB -suojelumaajoukkueen eläinlääkärinä.

Aktiivinen palveluskoiraharrastaminen ja luennointi koiratapahtumissa täyttää vapaa aikaani. Vuosien mittaan olen harrastanut lähes kaikkia palveluskoiralajeja, koiranäyttelyitäkin olen kolunnut. Tällä hetkellä puuhastelen labradorinarttu Nasun kanssa erikoisjäljen ja agilityn parissa.

Olen valmistunut Helsingin Yliopiston eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta ja suorittanut lisäopintoja Helsingin kauppakorkeakoulun pienyrityskeskuksessa. Vuonna 2006 isäni Per Axelson siirsi perheyrityksemme toimitusjohtajuuden minulle. Suomen eläinlääkäriliiton koulutusvaliokunnan jäsenenä saan olla mukana vaikuttamassa alan kehittymiseen.